Orădenii sunt invitaţi sâmbătă, de la ora 10, la un spectacol deosebit, Gala Cantus Mundi, ce va avea loc la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu.

Pe scenă vor urca 15 coruri din judeţ, în care cântă, în total, peste 400 de elevi. Unele din aceste coruri au fost înfiinţate în urma workshop-ului de dirijat coral susţinut în această primăvară de echipa Programului Naţional Cantus Mundi. Din această echipă fac parte voluntari ai Corului Naţional de Cameră "Madrigal-Marin Constantin", care şi-au propus ca la 100 de ani de la Marea Unire în fiecare şcoală din România să existe un cor.

Pe scena liceului orădean, fiecare cor va interpreta melodii din repertoriul tradiţional, iar la final toţi copiii vor susţine un moment muzical comun. Ei vor interpreta împreună Imnul Cantus Mundi, dirijaţi de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Naţional de Cameră "Madrigal-Marin Constantin".

Evenimentul de sâmbătă este organizat de Teodora Jaworski şi Silvia Maxim (coordonator Cantus Mundi în judeţul Bihor) şi va fi prezentat de Angelica Baciu, toate trei fiind  membre ale Corului Madrigal şi formatori Cantus Mundi. Intrarea  la eveniment este liberă.