Sala Enescu-Bartok a Filarmonicii din Oradea va găzdui, joi seara, de la ora 19, o gală cu selecţiuni din opere celebre scrise de Verdi, Puccini şi Bizet.

Pe scenă va urca orchestra orădeană, dirijorul permanent al Filarmonicii Oradea şi al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, Jankó Zsolt, precum şi soliştii Kele Brigitta (soprană), Pataki Adorján (tenor) şi Emanuel Popescu (bariton).

Soprana Kele Brigitta este cunoscută publicului local, ea crescând şi studiind în Oradea, sub îndrumarea profesoarei Lavinia Cherecheş.

Pe parcursul masteratului efectuat la Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj i-a avut ca profesori pe maeştrii Gheorghe Roşu şi Alexandru Fărcaş. A fost membra Corului Operei Maghiare din Cluj, iar din 2007 este solista instituţiei.

Vocea sa a răsunat în roluri de opere celebre: Pamina (Flautul fermecat), Mimi (Boema), Micaëla (Carmen), Amélia (Bal mascat), Odabella (Attila), Liú (Turandot), Nedda (Paiaţe). A abordat şi roluri de primadonă în operetele Silvia, Bal la Savoy, Văduva veselă, Voievodul ţiganilor, pe scene din România şi Ungaria. 

Talentul ei a fost recunoscut la Concursul Internaţional de Operă DEBUT din Bad Mergentheim (2006). În 2007, i-a fost acordat premiul Kriza Ágnes de către Opera Maghiară din Cluj.

 Din 2012 este solistă permanent invitată a operei din Düsseldorf. De-a lungul aniilor a concertat la Metropolitan Opera New York, Opera din Paris, Opera d’Avignon, Opera Naţională Rhin din Strasbourg, NCPA din Beijing, precum şi la Festivalul Masada din Israel.

În programul concertului de joi au fost incluse selecţiuni din opere celebre de G. Verdi, G. Puccini, R. Leoncavallo, G. Bizet, Fr. Cilea, G. Rossini, A. Ponchielli, Lehár Fr., Kodály Z ş. a.

Citeşte aici şi articolul: Pe scena stelelor: O orădeancă a debutat la Opera Metropolitană din New York, în faţa a 4.000 de spectatori