Universitatea din Oradea a organizat recent a doua ediție a „International Gala”, un eveniment dedicat studenților străini care învață în facultățile locale, a anunțat vineri instituția academică, printr-un comunicat de presă.

Diversitatea a fost celebrată cu dansuri tradiționale din țările de unde provin tinerii, reprezentate chiar de ei. „Am avut parte, încă o dată, de o imagine a bogăției culturale pe care o aduc cu ei studenții internaționali de la Universitatea din Oradea”, a declarat Corina Ardelean, șefa Biroului „Admitere 365” din cadrul UO.

De asemenea, în cadrul evenimentului, studenții internaționali care s-au remarcat prin performanțe academice și implicare în viața universitară au fost premiați, iar toți participanții au avut ocazia să-și testeze cunoștințele despre diferite culturi într-un concurs interactiv. 

Alături de profesorii care au participat la gală, studenții străini au vorbit despre integrarea lor și despre rolul crucial al comunității academice în acest demers.

„A doua ediție a International Gala a fost un succes deosebit, demonstrând încă o dată angajamentul Universității din Oradea pentru promovarea diversității și excelenței academice. Evenimentul a consolidat legăturile dintre studenții internaționali și comunitatea academică, creând un mediu propice pentru schimburi culturale și colaborare”, a concluzionat Corina Ardelean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!