Firma Professional Advertising & Events şi Asociaţia Piticot au organizat, joi seară, ediţia a patra a Galei Femeilor de Succes, câştigătoarele fiind alese în funcţie de numărul nominalizărilor primite din partea mai multor asociaţii partenere, presei locale şi partidelor politice.

Succes, pe categorii

Anul acesta, evenimentul la care au participat circa 150 de persoane, printre care multe dintre orădencele nominalizate, a avut loc la Sala "Florica Ungur" (fostă ARLUS) şi a fost prezentat de actorii Mirela şi Sebastian Lupu. Pe rând, printre momente artistice, amfitrionii serii au amintit domnişoarele şi doamnele nominalizate la mai multe categorii şi, bineînţeles, câştigătoarele acestora.

Ca atare, la categoria ONG cea mai de succes femeie a fost numită Mioriţa Săteanu, care conduce de decenii întregi Uniunea Femeilor Bihor şi care a primit cele mai multe aplauze din partea audienţei. La categoria Cercetare şi Educaţie premiul a fost câştigat de profesoara de biologie Ioana Maria Tripon, membru în proiectul de reproducere a nuferilor in vitro. Aceasta a mulţumit echipei alături de care lucrează la acest proiect, precum şi jurnalistei Adriana Totorean, de la BIHOREANUL, care a nominalizat-o.

Oana Lianu a fost declarată cea mai de succes femeie din domeniul Cultură şi Arte, "prinţesa naiului" mulţumind în primul rând publicului ei. La categoria Jurnalism, premiul i-a revenit Cristinei Puşcaş, de la cotidianul Crişana, iar la categoria Fashion creatoarei de modă Adina Junc.

Sport, business, monden...

În domeniul Sănătate, cea mai de succes femeie a fost declarată dr. Carmen Pantiş, medic primar ATI şi coordonatorul programului de transplant în Bihor, care i-a mulţumit mamei sale pentru educaţia primită. "Mă bucur că am înţeles diferenţa dintre a fi şi a avea. Este mai bine să fii decât să ai", a spus aceasta la primirea florilor şi diplomei din partea organizatorilor.

La categoria Politică, cea mai de succes femeie a fost declarată Florica Cherecheş, deputat PNL, cea mai de succes sportivă a fost numită judoka Larisa Florian, vicecampioană mondială de juniori, iar categoria Business şi-a adjudecat-o Delia Ungur, directorul general al Euro Business Park. Cea mai mondenă femeie a fost declarată bloggeriţa de modă Beatrice Szuhai, care n-a uitat să-i mulţumească "unei persoane pe care o port mereu în suflet, Alexandru Mudura".

În fine, organizatorii au acordat un premiu pentru cea mai de succes femeie din Oradea, iar în urma voturilor, inclusiv ale publicului din sală, aceasta a fost Gabriela Bone, ajunsă la venerabila vârstă de 87 de ani, care însă n-a participat la eveniment. Gabriela Bone este supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz, iar în anii 50 a pus bazele teatrului de păpuşi din Oradea. Recent, alături de alţi supravieţuitori, Gabriela Bone a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Licitaţie "timidă"

Evenimentul de joi seară a avut şi un aspect caritabil. Asociaţia Piticot a dorit să-şi promoveze şi să strângă bani pentru cel mai mare proiect al ei: înfiinţarea în Bihor a unui centru de tip "respiro", unde copiii cu anumite dizabilităţi să poată petrece gratuit o lună pe an, în condiţii bune, oferind astfel un ajutor părinţilor care-şi petrec tot timpul îngrijindu-i.

La intrarea în sală, pe lângă alte pliante, inclusiv cel de vot pentru femeia de succes a anului, invitaţii au primit şi un formular 230 pentru donarea a 2% către acest proiect. De asemenea, pe parcursul serii au fost licitate 10 obiecte vestimentare şi de artă donate de creatorii lor, toate fondurile strânse mergând în contul Centrului Respiro.

Dacă la sumele ceva mai mici, cei prezenţi nu au ezitat să liciteze, la cele mai valoroase - tablouri cu preţuri de pornire de 850 lei, respectiv 1.600 lei şi un colier cu pietre Swarowski de 300 euro - nu s-a încumetat nimeni. Acestea, însă, pot fi cumpărate de cei care doresc să sprijine proiectul de la sediul Asociaţiei Piticot. Joi seară s-au strâns, în schimb, în total 1.710 lei din licitaţie. Cea mai generoasă dintre doamnele prezente a fost Oana Lianu, care şi-a cumpărat două obiecte pentru care a plătit în total 600 lei.