Aproximativ 200 de persoane, medici orădeni, farmacişti, politicieni, şefi de instituţii, dar nu numai, s-au strâns vineri seară la Hotel President din Băile Felix pentru a lua parte la cea de-a treia gală "Sănătatea ta", organizată de Camelia Păşcui, preşedinta fundaţiei cu acelaşi nume, remarcată în ultimii ani prin evenimentele caritabile organizate în oraşul de pe Criş.

Evenimentul a adus împreună atât medici şi oficialităţi precum prefectul Claudiu Pop, preşedintele Consiliului Judeţean Cornel Popa ori viceprimarul Oradiei Mircea Mălan, cât şi conducători ai unor instituţii din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şeful Poliţiei, chestorul Liviu Popa, oameni care au avut tangenţă, într-un fel sau altul, cu evenimentele caritabile organizate de Camelia Păşcui.

"Prin acest eveniment dorim să ne arătăm recunoştinţa faţă de cei care de-a lungul timpului au fost alături de emisiunea "Sănătatea Ta" (care s-a difuzat până anul trecut la Antena1 Oradea - n.r.) şi de fundaţie", a declarat gazda.

Cum era de aşteptat, vedetele serii au fost cei trei foşti miniştri ai Sănătăţii prezenţi la eveniment, subsecretarul de stat Raed Arafat, deputatul Cseke Attila şi medicul Ritli Ladislau, care au primit numeroase laude şi mulţumiri din partea medicilor premiaţi.

 Cel mai des pomenit a fost Cseke Attila, atât pentru reforma din domeniul sanitar, cât mai ales pentru banii direcţionaţi spre Bihor cât timp a fost la conducerea Ministerului. Modernizarea şi dotarea Spitalului Municipal din Marghita (catalogat de chirurgul Mircea Pop, fiul fondatorului unităţii, ca fiind "cel mai modern spital municipal"), şi construcţia Centrului Oncologic din Oradea, mult aşteptat de pacienţi dar şi de comunitatea medicală, au fost cele mai lăudate.

Primul premiat a fost Raed Arafat, care a ţinut să îi mulţumească Cameliei pentru iniţiativele ei din domeniul sănătăţii şi a amintit că se simte legat de Oradea pentru că a fost cel de-al doilea oraş, după Târgu Mureş, în care s-a înfiinţat SMURD. Între cei care au mai primit diplome de excelenţă s-au numărat managerii spitalelor Judeţean şi Municipal, dr. Gheorghe Carp şi dr. Ovidiu Laurean Pop, cardiologul Mircea Popescu, dr. Gheorghe Romanul, dr. Carmen Pantiş, decanul Facultăţii de Medicină dr. Florian Bodog sau dr. Gheorghe Bumbu.

Cel mai spiritual a fost neurochirurgul Dumitru Mohan, care, în discursul său, a ţinut să adreseze reprezentanţilor administraţiei locale un mesaj, spunând că, dacă tot sunt la modă retrocedările, să se "retrocedeze" şi medicilor parcarea Spitalului Judeţean. La auzul solicitării, medicii au izbucnit în râs şi l-au aplaudat îndelung.

Premierea a fost presărată cu un moment de dans modern, oferit de Clubul Stephany, dar şi cu o prezentare de modă masculină oferită de MM Models şi Stone, brand distribuit în România de Steilmann. Gala s-a încheiat cu un foc de artificii în parcarea hotelului.

"Sumele strânse la această gală vor fi donate pentru două fetiţe care sunt şi bolnave, Roxana Creţ, 13 ani, care a fost operată pentru o tumoare pe creier, şi Nemeti Patricia, 12 ani, care o boală gravă de imunitate nu răspunde la tratamente, dar şi pentru alţi trei copii care au situaţie materială precară", a precizat Camelia Păşcui.