Actorul Teatrului Regina Maria din Oradea, Răzvan Vicoveanu, a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea personajului Ivan Alexandrovici Hlestakov din spectacolul "Revizorul" de N.V. Gogol.

Răzvan Vicoveanu a primit premiul luni seara în cadrul Galei Premiilor UNITER, găzduite Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, fiind susţinut din sală de soţia sa, actriţa Alina Leonte Vicoveanu. 

Cum a primit premiul, Răzvan a rostit o expresie nu tocmai potrivită pentru o transmisiune în direct (Gala a fost transmisă de TVR), stârnind râsete în sală, iar apoi s-a scuzat, spunând că este emoţionat. "Mulţumesc, Petru (n.r. – Vutcărău, regizorul spectacolului pus în scenă la Oradea), pentru că mi-ai dat şansa să joc acest rol. Mulţumesc directorilor trupei, am o trupă în spate, căci singur nu puteam să fac asta", a spus actorul. 

El s-a arătat recunoscător familiei sale. "Am două fete acasă. Una de 3 ani, care îmi mănâncă zilele, şi una de 12 ani, care o să-mi mai mănânce zilele. Am o soţie care mă suportă. Mulţumesc, Alina. Mai ales în clipele astea grele, cu pandemia, cu teatrul pe butuci sau pe sticle... Naiba ştie cum o să mai fie. Sper să apucăm să mai putem juca, să mai putem călători, să ne mai putem întâlni", a spus Răzvan Vicoveanu, înainte să facă o poză cu sala, pentru a nu uita momentul. 

"Sper să ne facem henţ până la sfârşitul serii!", a încheiat el, în aplauzele oamenilor de teatru prezenţi în sală. 

Acesta nu este singurul premiu UNITER legat de o producţie a Teatrului Regina Maria din Oradea. Premiul pentru Cea mai bună scenografie i-a revenit lui Adrian Damian tot pentru spectacolul "Revizorul" de N.V. Gogol, regia Petru Vutcărău.

De asemenea, în această ediţie, orădeanca Diana Păcurar a fost nominalizată la categoria "Debut" pentru regia spectacolului "Trei femei înalte", al Teatrului Regina Maria.

Amintim că Răzvan Vicoveanu a fost nominalizat şi în 2020 la premiile UNITER, la categoria "Cel mai bun actor în rol secundar", pentru prestaţia sa în spectacolul "Creştini".