Desfăşurate în perioada 25-27 septembrie, la Sala de jocuri sportive a Universităţii din Oradea, în organizarea clubului S.K.T. U.A.M.T  Univ. AGORA, în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Bihor, întrecerile Finalei Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru categoriile de cadeţi, juniori, tineret şi seniori, dotate cu "Memorialul Pavel Vancea", au reunit la start 145 de sportivi de la 30 de cluburi din întreaga ţară.

Cei 9 sportivi ai clubului S.K.T. UAMT Univ. Agora Oradea, pregătiţi de antrenorii Bernath Csaba, Melania Câmpan şi Mircea Raul Tudorică, s-au aflat printre remarcaţi, cu cele 12 medalii cucerite.

Astfel, reprezentanţii clubului gazdă şi-au adjudecat o medalie de aur, 7 medalii de argint şi 4 medalii de bronz, reuşind în acest fel să obţină cea de-a IV-a poziţie în clasamentul general.

Principalul obiectiv al acestei competiţii a constat însă în formarea lotului naţional de karate, pentru că ocupanţii primelor două locuri de la probele individuale şi-au câştigat dreptul de-a reprezenta România la Campionatul Mondial de Karate Tradiţional din perioada 12-18 octombrie, din localitatea Koper (Slovenia).

De asemenea, în urma acestor rezultate se va completa lotul pentru participarea la Campionatul Mondial de Karate Fudokan din luna decembrie de la Belgrad (Serbia).

Din delegaţia orădeană UAMT-Agora, patru sportivi s-au calificat pentru etapele mai sus menţionate şi anume: Andrei Luca (cadet) , Kalman Szabolcs (junior), Robert Diner Botez (tineret) şi Mircea Raul Tudorică (senior).

De precizat că deschiderea oficială a celei de a XXIV-a ediţii a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional a început cu un moment de reculegere "în numele celui care a fost şi va rămâne în inimile multor karateka, sensei Pavel Vancea", după cum a declarat sportivul, antrenorul şi copreşedintele clubului UAMT Univ. Agora, Raul Tudorică. 

"Ca organizatori vom încerca să păstrăm mereu vie memoria maestrului nostru sensei Pavel Vancea şi să transmitem generaţiilor viitoare principiile după care am fost călăuziţi. Suntem pe deplin mulţumiţi de rezultatele sportivilor, precum şi de modul în care au tratat participarea la această competiţie", a declarat Raul Tudorică.


Clasamentul general al competiţiei a arătat astfel:

1. C.S. KODO Galaţi - antrenor Tampeanu Mihai

2. C.S. MARTIAL BUDO Brăila - antrenor Pricob Floricica

3. C.S. TERRA KID Zalău - antrenor Marincas Calin

4. C.S. S.K.T. U.A.M.T. - Universitatea AGORA Oradea


Iată rezultatele sportivilor legitimaţi S.K.T. UAMT - AGORA Oradea la aceste întreceri naţionale:

Locul I : - Andrrei Moga, Andrei Luca şi Andrei Tăuţan – kumite ech. masc – Cadeţi

Locul II :

  • Luca Andrei – kata individual masculin – Cadeţi
  • Kalman Szabolcs  – kata individual masculin – Juniori
  • Kalman Szabolcs  – fuku-go individual masculin – Juniori
  • Kalman Szabolcs , Kiraly Mark, Ristea George – kumite ech. masc – Junior
  • Robert Botez Diner - kumite ind. masc - Tineret
  • Tudorica Mircea Raul – kata individual masculin – Senior
  • Tudorica Mircea Raul – fuku-go individual masculin – Senior

Locul III :

  • Luca Andrei – kumite individual masculin – Cadeţi
  • Kalman Szabolcs , Moga Andrei – enbu masculin – Juniori
  • Doblea Raul, Kiraly Mark , Ristea George – kata ech. masc – Junior
  • Ristea George – fuku-go individual  masculin – Junior