Sala Arcadia a Teatrului Regina Maria va găzdui, duminică, premiera spectacolului "Gâlcevile din Chioggia", după o piesă scrisă de Carlo Goldini, o comedie italiană, care spune povestea a două familii de pescari din zona Veneţiei.

Despre premieră a vorbit, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, actorul orădean Şerban Borda, care semnează regia artistică a spectacolului.

"Acest spectacol s-a mai jucat în Oradea prin anii `70 şi am decis să-l readucem publicului pentru că este o poveste de familie, care prinde la public", a spus Şerban Borda (foto jos).

Comedia "Gâlcevile din Chioggia", pusă în scenă de trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria, are în prim plan două familii de pescari dintr-un sat din apropierea Veneţiei, care intră într-un conflict ce declanşează numeroase încurcături şi relaţii amoroase.

"Modul în care evoluează intriga, încercările de reconciliere, şiretlicurile, limbajul, relaţiile dintre personaje creează situaţii de un comic savuros, dar reuşesc să surprindă un tablou de un realism profund", au transmis reprezentanţii Teatrului.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii trupei Iosif Vulcan: Andrian Locovei (Toni), Gabriela Codrea (Pasqua), Anca Sigmirean (Lucietta), Răzvan Vicoveanu (Titta Nane), David Constantinescu (Beppe), Petre Ghimbăşan (Fortunato), Mirela Niţă Lupu (Libera), Lucia Rogoz (Orsetta), Mihaela Gherdan (Checca), Ciprian Ciuciu (Vincenzo), Eugen Neag (Toffolo), Alexandru Rusu (Isidoro), George Dometi (Portărelul) şi Şerban Borda (Canocchia), alături de voluntarii Kiss-Roth Samuel, Ştefana Duşe, Gyori Isabela şi Crişan Ştefania-Riana.

Decorul este realizat de Răzvan Chendrean, iar costumele de Mădălina Baciu.

La premieră toate biletele s-au vândut, dar doritorii pot să cumpere bilete pentru următoarea reprezentaţie care va avea loc duminică, 29 mai, de la ora 19, la sala Arcadia.

Tichetele pot fi achiziţionate de pe site-ul Eventim.ro, de la agenţia Teatrului (deschisă de marţi până vineri între orele 10 şi 14) sau cu o oră înainte de spectacol, în limita locurilor disponibile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!