Galeria „Euro Foto Art” a împlinit vineri 30 de ani de existență, prilej cu care președintele asociației cu același nume, Ștefan Tóth, a lansat un album cu fotografii realizate în timpul vernisajelor care au avut loc de-a lungul timpului în galerie

Tóth le-a înmânat reprezentanților presei locale plachete aniversare. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis la 30 de ani de la înfiinţare, galeria de artă fotografică permanentă este cea mai veche din ţară.

La eveniment au fost invitaţi mai mulţi jurnalişti şi fotoreporteri de la diferite redacţii locale, între care Szilagyi Lorand, fotoreporterul redacţiei BIHOREANUL, Törő Enikő de la Bihari Napló, Camelia Buşu de la Jurnalul Bihorean şi corespondenţi de la televiziunile naţionale Dan Bureţia (România TV) şi Ionescu Nikolett (TVR, emisinea I. Maghiară).

Preşedintele Asociaţiei "Euro Foto Art" le-a dăruit celor prezenţi câte o plachetă aniversară.

"În continuare criticul de artă Ramona Novicov a subliniat rolul deosebit pe care l-a avut cunoscuta galerie în promovarea artei fotografice internaţionale devenind o Ambasadă culturală a municipiului Oradea în întreaga lume", se arată în comunicat. 

Pentru a marca momentul festiv, Ştefan Tóth a lansat un album alb-negru ce conţine fotografii realizate în timpul vernisajelor organizate în incinta galeriei. Unele dintre ele au putut fi admirate și pe pereții galeriei.