În ziua de Paşte, străzile Oradiei au fost aproape goale. Puţinii orădeni surprinşi de fotoreporterul BIHOREANULUI duminică după prânz ieşiseră fie la o plimbare, de unii singuri sau cu animalele de companie.

Câţiva orădeni puşi pe activităţi sportive au fost surprinşi cu bicicleta şi la jogging.

În centrul Oradiei a fost pustiu. Pe strada Republicii nu s-a zărit picior de om, iar Piaţa Unirii era populată... cu porumbei.

Deşi au circulat toată ziua, tramvaiele nu au avut pasageri, fiind cu vagoanele aproape sau chiar goale.Nici pe şosele n-a fost mai multă mişcare, ci doar câte o maşină ici colo. 

O imagine interesantă a fost surprinsă de fotoreporterul BIHOREANULUI în Rogerius (fotografia principală), într-o zonă altfel extrem de aglomerată. Un bătrânel - personaj recunoscut de unii fiindcă e mereu la pas prin oraş purtând o şapcă marinărească pe care scrie "România" - a ieşit la plimbare purtând o geantă încărcată, însă s-a aşezat să se odihnească pe o bancă din zona pieţei, zonă care duminica aceasta a fost, aproape ca niciodată, pustie.

Se pare, deci, că cei mai mulţi orădeni au înţeles, așa cum le-au repetat autoritățile, că este mai bine să-şi petreacă Paştele în propriile locuinţe.