Gerul din ultimele a "prins" şi râul Crişul Repede în Oradea. Cei care trec prin centrul oraşului pot vedea că malurile au îngheţat în zona Podului Ladislau.

În unele zone, ca de exemplu în zona străzii Averescu sau în direcţia opusă, spre podul de lângă Centrul de Calcul, şi suprafaţa luciului de apă a fost acoperită de un strat de gheaţă.

În unele părţi se pot vedea şi blocuri de gheaţă plutind pe râu. Ultima dată Crişul Repede a mai fost îngheţat în 2012.

Frigul năpraznic din ultimele zile a îngheaţat şi Marea Neagră, dar şi Dunărea, pe alocuri.

După cum se ştie, meteorologii au emis sâmbătă dimineaţă o atenţionare tip cod galben valabil pentru toată ţara, conform căruia până luni inclusiv, maximele din timpul zilei vor fi între -16 şi -10 grade Celsius, în timp ce noaptea vor coborî între -25 şi -15 grade Celsius. 

Marţi s-ar putea să fie chiar cea mai geroasă dimineaţă din această iarnă, specialiştii estimând că în această dimineaţă se vor înregistra, în unele locuri, minus 28 de grade, respectiv minus 11 grade la scara întregii ţări.

De altfel, date fiind condiţiile meteorologice, Direcţia de Sănătate Publică a tras un semnal de alarmă, îndemnând populaţia să ia măsuri pentru prevenirea efectelor negative, să evite deplasările în aer liber, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă le reaminteşte angajatorilor bihoreni că, în perioadele de frig extrem, sunt obligaţi să le asigure angajaţilor ceai cald, echipament de protecţie şi spaţii încălzite pentru refacerea capacităţii de termogenerare. Societăţile care nu pot asigura aceste condiţii minimale vor dispune reducerea programului de lucru sau întreruperea colectivă a activităţii.