Două magazine Unicarm au fost închise de reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bihor din cauza mizeriei, a gândacilor și a produselor mucegăite descoperite, iar comisarii au dat amenzi în valoare de 378.500 lei pentru neregulile găsite în toate unitățile din Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de şeful CJPC Bihor, Giani Bura, controalele la magazinele Unicarm din Bihor, 11 la număr, au avut loc între 19 şi 21 februarie.

Reprezentanţii CJPC Bihor au descoperit că în unele unităţi erau comercializate fructe şi legume cu urme de mucegai, că în unele zone era plin de gândaci şi alte insecte şi că în anumite magazine au fost scoase la vânzare produse expirate sau măsline scoase din ambalajul original, fără posibilitatea de a stabili valabilitatea lor. 

Între nereguli se mai numără: pungi cu carne având urme de gheaţă, spaţii frigorifice insalubre, cu resturi de alimente şi praf, rafturi şi cărucioare murdare.

"Neconcordanţa dintre elementele de identificare şi caracterizare ale produselor specificate pe eticheta aplicată de producător şi cele prezentate pe eticheta de la raft de către vânzător", respectiv "produse cu informare incompletă, fără elemente de identificare şi caracterizare complete şi corecte, instrucţiuni, avertismente, atenţionări specifice sau fără traducerea acestora în limba română", au fost alte probleme menționate de comisari.

De asemenea, în unele magazine, s-a descoperit că erau folosite cântare ce nu aveau o verificare metrologică.

Ca atare, comisarii au aplicat mai multe sancţiuni, inclusiv 35 de amenzi în valoare de 378.500 de lei.

În cazul a două magazine - unul situat în Piaţa Rogerius şi unul de pe strada Nufărului nr. 5 din Oradea - reprezentanţii CJPC au dispus închiderea lor, până la remedierea tuturor deficienţelor.

"Magazinul Unicarm din cartierul Rogerius a rămas în continuare închis", a declarat, pentru BIHOREANUL, marţi, şeful CJPC Bihor, Giani Bura.

Cel din Nufărul a fost, în schimb, redeschis după ce a înlocuit vitrinele frigorifice, iar angajaţii au făcut curăţenie.

În plus, angajaţii CJPC au oprit de la vânzare produse alimentare neconforme în valoare de 95.000 lei şi au dispus oprirea activităţii la raioane de legume-fructe şi în spaţiile frigorifice din anumite magazine unde au fost descoperite probleme.

CJBC reaminteşte consumatorilor că, pentru depunerea unei reclamaţii, pot accesa site-ul Anpc.ro, completând formularul de reclamaţii şi sesizări online.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!