Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor, Ioan Ţenţ, anunţa că aproximativ 4.000 de angajaţi ai sistemului de învăţământ din judeţ au semnat că vor să intre în grevă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor susţine că mulţi dintre aceştia au renunţat la protest.

"Am încheiat centralizarea angajaţilor din învăţământ care au fost în grevă azi (n.r. luni). Am sunat la fiecare unitate de învăţământ în parte, din cele 213 din Bihor, şi am aflat că 915 angajaţi din totalul de 10.295 au protestat. Se pare că mulţi s-au răzgândit şi au decis să lucreze", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Ramona Bacter.

Totodată, aceasta a spus că desfăşurarea bacalaureatului nu a întâmpinat nicio problemă. "În nici unul din cele 46 de centre din judeţ nu au fost raportate probleme în desfăşurarea probei, aceasta continuă şi la această oră absolut normal", a precizat Bacter.

Niciunul din profesorii implicaţi în examen, ca supraveghetor sau examinator, nu a trebuit să fie înlocuit. Chiar dacă au semnat că vor să adere la grevă, cadrele nu au renunţat la responsabilităţile care le au în cadrul bacalaureatului. În desfăşurarea examenului sunt implicate 767 de cadre didactice, din care 122 au semnat pentru protest.