Orădenii care locuiesc în preajma șantierului subteran din Piața Gojdu au parte de sărbători mai liniștite.

Ultimul pilot din cei 2.085 care au trebuit forați pentru viitoarea rețea de pasaje rutiere subterane a fost săpat sâmbătă.

Anunțul a fost făcut de primarul Florin Birta, pe propria pagină de Facebook. „Gradul de realizare a săpăturilor a ajuns la aproximativ 80%”, a mai scris edilul.

El le-a și mulțumit constructorilor „pentru ritmul susținut al lucrărilor”.

Șantierul din Piața Emanuil Gojdu este executat de asocierea firmelor Freyrom, Leko Construct, Construcții Erbașu, Metabet CF, Ritmoteh și Procons Group. Lucrările trebuie finalizate în acest an, pentru a putea fi decontate pe fonduri europene.

Un pasaj subteran cu o bandă va fi construit pe sub linia de tramvai, în zona blocului turn de pe strada Piața 1 Decembrie, altul cu trei benzi prin fața Catedralei Ortodoxe, un alt tunel va face posibilă circulația dinspre Cantemir spre Calea Clujului.

Pe sensul opus de circulație, un pasaj subteran va coborî circulația dinspre Calea Averescu spre Colegiul Emanuil Gojdu, pe sub liniile de tramvai, și va ieși la suprafață imediat după podul Dacia, după care în drum spre Nufărul va coborî din nou în subteran, printr-un al cincilea pasaj, care va fi construit pe sub linia de tramvai din zona Parcul 1 Decembrie.  

Lucrările costă 84,9 milioane lei, fără TVA.

Vezi un clip video cu stadiul lucrărilor:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!