Termenul de trei luni prevăzut în înţelegerea dintre primăriile Oradea şi Cluj Napoca, timp în care deşeurile aruncate de locuitorii oraşului vecin au fost depozitate la halda Eco Bihor, a expirat vineri, aşa că din această zi începând la depozitul orădean ajung doar gunoaiele bihorenilor.
"Am vorbit azi (n.r. vineri) cu domnul Boc, au găsit o soluţie provizorie, pentru trei ani", a declarat primarul Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă.
În total, la halda Eco Bihor au ajuns de la Cluj aproximativ 10.000 de tone de deşeuri în fiecare lună, ceea ce înseamnă că clujenii au aruncat aici peste 30.000 de tone. Activitatea s-a derulat fără probleme, spune edilul orădean.
Primarul a mai anunţat că parte din banii câştigaţi de pe urma clujenilor, Eco Bihor îi investeşte în parcurile şi locurile de joacă din Oradea. Mai precis, în parcul de pe strada Octavian Goga, de pe amplasamentul fostului poligon auto, unde Primăria a amenajat deja trei terenuri de baschet şi unul de fotbal, Eco Bihor a însămânţat un hectar de gazon, a montat sistem de irigare, a plantat 40 de arbori de talie mare şi a amenajat un loc de joacă pentru copii.
În plus, a spus Bolojan, Eco Bihor va plăti sistemul de irigat şi însămânţarea cu gazon a scuarurilor de lângă Oradea Plaza, va amenaja trei zone de fitness în aer liber (în Parcul Brătianu, în zona Sovata şi în Parcul Seleuş) şi va planta un aliniament de gard viu pe Calea Borşului, între şosea şi linia de tramvai, pe partea dreaptă la ieşirea din Oradea.
"Eco Bihor a realizat o cifră de afaceri mai mare prin prelucrarea deşeurilor de la Cluj, pe cale de consecinţă are în această toamnă nişte acţiuni de responsabilitate socială", a mai spus Bolojan. Valoarea totală a investiţiilor pe care Eco Bihor le face în spaţiile verzi ale oraşului este de 100.000 de euro.