Compania de streaming video Netflix a anunțat că va interzice folosirea la comun a conturilor de către mai multe gospodării, o practică folosită și în România.

„Începând de astăzi, vom trimite acest e-mail către abonații din România, care folosesc la comun contul Netflix în afara locuinței personale. Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Netflix.

Intenția companiei este să atragă noi abonați și să investească „consistent” într-o varietate de filme și seriale. 

Cei care în prezent folosesc un cont comun Netflix vor putea să transfere un profil din cont pe un abonament nou sau să plătească lunar pentru un „extra-abonat”, care nu locuiește cu titularul abonamentului, suma de 2,99 euro.

Potrivit hotnews.ro, această măsură cu taxă suplimentară a fost deja introdusă, inițial ca test, în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Clienții din aceste țări pot adăuga un cont pentru cei din afara locuinței pentru un cost suplimentar de 7,99 dolari canadieni pe lună de persoană în Canada, 7,99 dolari neozeelandezi în Noua Zeelandă, 3,99 euro în Portugalia și 5,99 euro în Spania.

Netflix elimină posibilitatea de partajare a parolei în aproape toate țările în care operează, nu doar în România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!