Nu există orădean care să nu se fi săturat că în jurul containerelor de gunoi se adună vagabonzi care scotocesc şi aruncă pe jos conţinutul despre care apoi se dumiresc că nu le e de folos. Pentru a rezolva problema, RER Ecologic Service a găsit o soluţie.

Câteva containere din strada Seleuşului au, începând de acum două săptămâni, blocatoare care nu permit mutarea lor, dar nici deschiderea capacului la mai mult de 45 de centimetri. Adică doar cât e nevoie pentru ca oamenii să-şi poată arunca sacii cu gunoi.

Inovaţia are două scopuri. Unul este descurajarea cerşetorilor, pentru că deschizându-se puţin, aceştia nu le mai pot goli şi, deci, nu mai pot arunca în jur mizeriile şi alte obiecte care le sunt inutile. Alt scop este împiedicarea orădenilor să arunce în containere deşeuri voluminoase, precum un televizor, al cărui loc nu e în aceste recipiente de vreme ce ele sunt rezervate exclusiv deşeurilor menajere.

Sistemul este experimental dar, dacă va da rezultate, conducerea RER Ecologic Service ia în calcul extinderea blocatoarelor în întregul oraş.