În calitatea de partener al programului "Săptămâna familiei, săptămâna fără TV", iniţiat de Asociaţia ZIBO Help din Satu Mare, care îşi propune să-i convingă pe copii şi părinţi să participe la diverse acţiuni şi să evite statul în faţa televizorului, Complexul Muzeul Ţării Crişurilor le propune tuturor copiilor de grădiniţă şi până la gimnaziu să viziteze gratuit mai multe muzee.

Astfel, pe 25 noiembrie copiii şi însoţitorii lor vor putea intra gratuit la muzeele memoriale Iosif Vulcan, Aurel Lazăr şi Ady Andre, acestea fiind deschise între orele 10 şi 15.

Biblioteca Judeţeană s-a alăturat şi ea programului şi organizează, în aceeaşi zi, o serie de activităţi destinate copiilor la secţia de copii şi tineret a Bibliotecii.

De la ora 8.30 elevii Şcolii cu clasele I-VIII din Cheresig vor vizita Biblioteca şi le vor fi prezentate mijloacele de informare, în timp ce de la ora 10, copiii de clasa a II-a de la şcoala din Sântandrei vor putea să se distreze alături de personajele aduse la viaţă de actorul păpuşar Ioana Degău, de la Teatrul Arcadia.

Ziua se va încheia cu un atelier de lucru cu expoziţie de lucrări făcută de elevii Liceului cu Program Sportiv Bihorul şi Liceului Teoretic "Aurel Lazăr".