Bihorenii îşi pot lua rămas bun de la temperaturile ridicate. O masă de aer arctic se va instala în Europa săptămâna viitoare, iar temperaturile se vor răci întâi în Europa de est şi centrală, apoi şi pe restul continentului, scrie hotnews.ro.

În România, temperaturile minime vor scădea treptat şi se vor instala și ploile. La munte, între 27 octombrie și 3 noiembrie este prognozată lapoviță.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis că luni încă va fi cald afară. În Crişana, vor fi circa 18-23 de grade, în Banat circa 21-25, în Oltenia 21-26, iar în Moldova 16-22. 

Marţi, vremea se va schimba radica: ploile vor cuprinde suprafeţe extinse, iar minimele  vor coborî spre o medie de 0 grade. Temperaturile vor scădea, în Maramureș, spre 0 grade, în medie, pe parcursul intervalului 31 octombrie – 3 noiembrie.

Despre regiunea noastră, meteorologii spun că va fi mai frig decât normalul perioadei. "În Crişana, începând cu data de 27 octombrie, vremea se va răci, astfel că spre finalul intervalului de prognoză (intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie) se vor înregistra, în medie, maxime mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an, în jurul a 10 grade", arată ANM.