PDL Bihor a anunţat joi că organizaţia judeţeană are un nou preşedinte interimar, în persoana fostului prefect Gavrilă Ghilea.

Biroul Permanent Judeţean l-a propus să ocupe această funcţie, după ce fostul preşedinte interimar, Ionel Avrigeanu, a ales să părăsească conducerea "din motive personale".

"Mandatul domnului Avrigeanu era până după alegerile locale, iar joia trecută, Biroul Permanent Judeţean m-a propus pe mine preşedinte interimar al PDL Bihor până la următoarele alegeri în interiorul partidului. Colegiul Director la nivel central a validat luni această propunere", a declarat joi pentru BIHOREANUL Gavrilă Ghilea.

Potrivit acestuia, Avrigeanu va rămâne în continuare vicepreşedinte al PDL Bihor, funcţie pe care o ocupa înainte de a fi numit preşedinte interimar, după demisia din această funcţie a deputatului Ştefan Seremi.

"Ionel Avrigeanu e unul dintre liderii organizaţiei judeţene a PDL şi va rămâne în continuare. Am acceptat această propunere de interimat cu condiţia ca el să rămână lângă mine, aşa cum am fost eu în ultima perioadă", a mai spus Ghilea.

Întrebat ce planuri are pentru organizaţia pe care o conduce, Gavrilă Ghilea a spus că prima prioritate este numirea unor noi conduceri la nivelul organizaţiilor din partid, unde, în urma rezultatelor de la alegeri, conducerile fie au demisionat fie au fost demise, iar apoi partidul se va pregăti pentru alegerile parlamentare.

Chestionat de BIHOREANUL, Ionel Avrigeanu a declarat că iniţiativa plecării din funcţie a aparţinut lui, "din motive personale" şi că PDL Bihor nu a făcut public până acum acest lucru pentru că "nu e un eveniment atât de important, ci un eveniment intern, care ţine de organizarea partidului".