Senatorul Gavrilă Ghilea, şeful PDL Bihor, a comentat joi, într-o conferinţă de presă, decizia fostului preşedinte al filialei Oradea a partidului, Dorin Corcheş, de a părăsi partidul şi a se înscrie în PC Bihor.

"Am fost informaţi că va demisiona, că va pleca la alt partid, ne-a spus şi la care. A venit şi ne-a motivat de ce pleacă şi motivele sunt pur personale. Eu nu doresc să vi le spun, cred că cel mai potrivit ar fi să vi le spună el...", a declarat Gavrilă Ghilea, adăugând că acesta "n-a avut probleme cu niciun coleg din conducerea organizaţiei".

Ghilea a aflat de la reporterul BIHOREANULUI că Dorin Corcheş şi-a motivat plecarea, într-o conferinţă de presă, şi prin "lipsa de viziune politică a PDL" şi "o posibilă fracţiune a partidului". "Dacă a spus aşa, poziţia lui mi se pare total incorectă pentru că nu aşa ne-a motivat nouă, aici, la partid. Poţi să spui că un partid nu are viziune atunci când activitatea ta este una care să-ţi permită acest lucru", a afirmat Ghilea, precizând că cel puţin în acest an Corcheş a avut o "activitate redusă".

Şeful PDL Bihor a negat şi faptul că plecarea lui Corcheş ar fi fost determinată de faptul că acesta a votat în favoarea proiectului Pieţei Unirii în şedinţa de Consiliu Local în timp ce, cu câteva ore înainte, Cristian Puşcaş, colegul său de partid, îl criticase în numele PDL Bihor, într-o conferinţă de presă. "Încă o dată, motivele şi interesele sale au fost personale", a spus Ghilea.

Referitor la unele neînţelegeri ale lui Corcheş cu colegii de partid, Ghilea a afirmat că acestea cu siguranţă nu au fost motiv de demisie. "E bine să fim bărbaţi. Într-o organizaţie politică există discuţii, nu poate fi toată lumea de acceaşi părere. Dar nici vorbă ca din acestea să se ajungă la demisie", a afirmat PDL-istul.

Întrebat dacă Corcheş a părăsit PDL Bihor pentru a primi o funcţie, Ghilea a evitat un răspuns direct. "Nu vreau să spun mai mult. Fiind în opoziţie noi nu avem funcţii de oferit. Dar un partid trebuie să trăiască şi când este în opoziţie", a declarat politicianul. "Nu cred că acum ar fi normal să-l împroşc cu noroi pe Dorin. El a luat o decizie pentru care nu-l invidiez şi n-o spun cu nicio tentă. Este problema lui şi atât", a adăugat acesta.

Întrebat cum comentează faptul că plecarea lui Corcheş este cea de-a doua într-o perioadă scurtă după ce şi Nicolae Hodişan a ales Partidul Conservator, Gavrilă Ghilea a spus că este clar că acesta din urmă a făcut mutarea pentru a redeveni şef la Direcţia Agricolă Bihor. "Eu nu mă bucur de plecarea niciunui om şi am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-i păstra. Când, însă, oamenii au alte motive decât cele politice, atunci, sigur, e mai complicată situaţia", a precizat Ghilea, adăugând, însă, că nu are cunoştinţă şi de alte mutări în acest sens. "Probabil că există negocieri...", a adăugat, totuşi, acesta.

Şeful PDL Bihor a declarat că în următoarea perioadă se va discuta în Biroul Executiv Judeţean cine îi va lua locul lui Corcheş în Consiliul Local, acest lucru nefiind stabilit încă.