Chiar dacă a început foarte bine partida, adjudecându-şi primul sfert, cu 26-19, încet, încet, formaţia orădeană s-a stins miercuri seară la Mediaş, în primul joc cu echipa locală Gaz Metan din faza sferturilor de finală a play-off-ului Campionatului Naţional şi a cedat, rând pe rând, celelalte trei sferturi.

În sfertul al doilea, medieşenii au revenit, impulsionaţi şi de public, şi au reuşit să reducă considerabil din handicap, astfel că la pauza mare, scorul era 40-38 pentru CSM. Echilibrul din teren a continuat şi-n sfertul al III-lea, sfert câştigat de gazde cu 19-17, astfel că, cu 10 minute înainte de finalul jocului, scorul era egal, 57-57.

Din păcate, în ultimul sfert de joc, orădenii nu au mai putut ţine trena adversarului şi s-au văzut conduşi pe tabelă, iar încurajaţi şi de spectatori, medieşenii au câştigat, în final, la o diferenţă de 7 puncte, cu 84-77, adjudecându-şi, astfel, prima dispută cu bihorenii.

Meciul, foarte disputat, a oferit publicului spectator faze frumoase de baschet dar şi un joc dârz, pierdut, din păcate de orădeni, dar prestaţia lor în compania echipei ce recent a câştigat Cupa României rămâne ca fiind una de apreciat. "Pentru noi nu este sfârşitul campionatului şi nu trebuie să fie. Pentru noi trebuie să fie un nou start, un nou început, pentru că play-off-ul este un nou început", e de părere antrenorul orădean Cristian Achim.


Gaz Metan Mediaş - CSM Oradea 84-77 (19-26, 19-14, 19-17, 27-20)

Marcatori CSM Oradea: S. Topchov 20 puncte, T. Mitchell 19, N. Maric 16, A. Mandic 12, R. Paşca 8 şi M. Schachtner 2.

Principali marcatori Gaz Metan: D. Mitchell 20, I. Drăguşin 18, J. Howell 16.


Joi, de la ora 20, este programat jocul cu numărul 2 dintre cele două formaţii, tot la Mediaş, meciul fiind transmis şi pe postul TV Digi Sport plus.

Se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci confruntări". Următoarele partide, cele cu numerele 3 şi 4, urmând a avea loc la Oradea, la începutul săptămânii viitoare.

Şi în celelalte prtide din manşa I a sferturilor de finală din play-off gazdele s-au impus, astfel că, după prima zi, conduc cu 1-0, Asesoft Ploieşti, U Mobitelco, Gaz Metan şi Steaua Turabo.


Rezultatele din manşa I a sferturtilor de finală a play-off-ului Campionatului Naţional de baschet masculin:

U-Mobitelco BT - CSU Atlassib, 98-75

CSA Steaua Turabo - BC Mureş, 83-75

Gaz Metan Mediaş - CS Municipal Oradea, 84-77

CSU Ploieşti - BCM U Piteşti, 97-80


În primele jocuri din faza play-out a campionatului Naţional s-a consemnat însă şi o victorie în deplasare, Politehnica Iaşi s-a impus, surprinzător la Tg. Jiu.

Rezultatele din manşa I a fazei sferturilor de finală din play-out-ul Campionatului Naţional de baschet msculin:

CS Otopeni - CSU Cuadripol, 85-57

CS Municipal Bucureşti - SCM CSS Craiova, 92-86

Energia Rovinari - Politehnica Iaşi, 86-90

BC Timişoara - BC Perla Harghitei, 88-58