Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, la ora 13, că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în județul Bihor a ajuns la 336, mai multe cu 21 față de cifra declarată în cursul dimineții de surse medicale. Pe de altă parte, tot miercuri s-a înregistrat și primul deces al unui medic din România, la Constanța.

La nivel național, s-au înregistrat 9.710 de cazuri, dintre care 468 în ultimele 24 de ore. În total, 2.406 de români diagnosticați au fost declarați vindecați și externați din spitale.

Totodată, până acum, 508 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Dintre aceștia 7 sunt înregistrați în Bihor (unul a fost raportat oficial în mod greşit de către GCS).

GCS nu menționează de unde provin persoanele nou diagnosticate, însă cel mai probabil acestea se află în centrele de carantină.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, de marți și până miercuri dimineață, la ora 8.30, în urma testărilor efectuate cu analizorul PCR, fuseseră internate încă 17 persoane, toate din centrele de carantină de unde - pe de altă parte - fuseseră lăsate să plece 115 persoane ale căror analize au arătat că nu sunt purtătoare ale virusului.

Pe primul loc în țară la numărul infecțiilor cu noul coronavirus se află în continuare județul Suceava, cu 2.372 de pacienți, și municipiul București, cu 1.050.

Pe de altă parte, tot miercuri s-a înregistrat și primul deces al unui medic din România. HotNews.ro scrie că acesta era doctor la Spitalul Județean din Constanța, era infectat cu coronavirus și internat de câteva zile la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală. Medicul Valeriu Neagoe avea 62 de ani și afecțiuni preexistente, între care și obezitate. El a fost medic cu specialitatea medicină internă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța până pe data de 6 aprilie, când a demisionat. Pe 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar pe 8 aprilie 2020, a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

Pe 11 aprilie, după ce starea sa de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat marți, 21 aprilie.

UPDATE, ora 15:

GCS a făcut publice date și despre cel mai recent caz de deces înregistrat în Bihor. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, confirmat ca fiind decesul cu numărul 509 în România.

Potrivit autorităților, el a fost internat pe 10 aprilie la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Oradea, zi în care i s-au și recoltat probe și în care a și fost diagnosticat. Bîrbatul s-a stins în cursul zilei de miercuri, 22 aprilie, având comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică și etilism cronic.