Geanta suspectă care a dus, miercuri, la mobilizarea mai multor echipaje de intervenţie, inclusiv pirotehnişti, aparţinea unui pensionar orădean, care o uitase în tramvaiul 3R.

"A fost identificat proprietarul genţii, este un orădean în vârstă de 65 de ani", a declarat pentru BIHOREANUL subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, care a precizat că nu s-au dispus sancţiuni împotriva acestuia.

Bărbatul a avut remuşcări când a realizat că geanta diplomat uitată de el în tramvai a provocat atâta panică.

Miercuri după-amiază, circulaţia tramvaielor şi a autoturismelor în zona ultimei staţii de ultima staţie din Nufărul a fost închisă de autorităţi după ce o geantă diplomat de culoare neagră a fost găsită în tramvaiul 3R de o călătoare, care a anunţat vatmanul.

La faţa locului s-au deplasat echipaje de pirotehnişti din cadrul IPJ Bihor şi SRI Bihor, precum şi echipaje ale ISU Crişana şi Jandarmeriei. Geanta suspectă a fost preluată din tramvai şi dusă la marginea oraşului, unde a fost deschisă. S-a constatat însă că nu reprezenta un pericol, fiind plină cu diverse documente.

Citeşte şi: Alertă în Oradea! O geantă suspectă lăsată într-un tramvai este verificată de pirotehnişti (FOTO)