Cu câteva lucruri personale strânse într-un geamantan, patronul grupului de firme Master, Gheorghe Mudura, s-a prezentat, joi seară, la sediul Poliţiei Bihor pentru a executa cei 7 ani de închisoare la care a fost condamnat într-un dosar al DNA Oradea.

Alţi doi protagonişti ai dosarului, oamenii de afaceri bihoreni Papp Sandor (administrator al SC Steel Petrol SRL Oradea) şi Tudor Gavriluţ (administrator al SC Eurobild Trade SRL Oradea) au fost ridicaţi de poliţişti, unul din staţiunea bihoreană Băile Felix iar cel de-al doilea din Oradea.

Potrivit unor surse judiciare, tot joi, fostul consilier ministerial Niculae Dinculeasa s-a predat la Poliţia Capitalei, iar în cazul lui Gheorghe Telescu, administrator al SC Cameleon SRL Timişoara, care locuieşte în judeţul Timiş, mandatul a fost comunicat Inspectoratului de Poliţie din localitatea de domiciliu unde urmează să fie pus în aplicare.

Toate cele 5 persoane vor fi conduse la Penitenciarul Oradea, unde vor executa pedepsele dispuse într-un dosar în care sunt acuzate de corupţie, evaziune fiscală sub formă continuată, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Prin aceste fapte au prejudiciat bugetul de stat cu peste 12 milioane de lei.

Citiţi despre megafrauda în care a fost implicat patronul grupului Master şi pedepsele la care au fost condamnaţi protagoniştii în articolul "Gelu Mudura, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare cu executare!"