Poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, marţi după amiază, într-un microbuz, în compartimentul destinat bagajelor, două fetiţe gemene, în vârstă de patru ani, care fuseseră ascunse sub o pătură de mama lor, Vasilica B., cu intenţia de a fi trecute ilegal frontiera româno-maghiară.

Cele trei erau îmbarcate într-un microbuz Volkswagen, înmatriculat în Germania, condus de un cetăţean român din Bacău, în vârstă de 38 de ani.

"Mama fetiţelor a precizat ca nu are documente de identitate româneşti pentru gemene, însă a prezentat poliţiştilor de frontieră certificatele de naştere ale acestora, emise de autorităţile italiene", se arată într-o informare trimisă, miercuri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Drept urmare, femeia l-a convins pe şoferul microbuzului să le ascundă pe cele două fetiţe pentru a le putea duce în Germania.

Poliţiştii de frontieră au întocmit atât mamei, cât şi şoferului acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de migranţi.