Din cauza pandemiei de Covid-19, absolvenţii de gimnaziu şi de liceu din această vară nu au putut participa la festivităţi prin care să celebreze aceste momente importante. La o şcoală din Oradea, însă, elevii au avut ocazia totuşi să se îmbrace festiv şi să sărbătorească absolvirea.

Profitând de faptul că acum se pot organiza evenimente în aer liber, dar cu condiţii stricte de participare, profesorii de la Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu" i-au chemat vineri la şcoală pe elevii care au terminat clasa a VIII-a, pentru o festivitate aparte.

Elevii şi părinţii au respectat reguli stricte: au participat la un triaj făcut de medici şi asistente, au purtat măşti şi au stat la distanţă unii de alţii.

"Avem 147 de absolvenţi, iar la festivitate au fost 390 de participanţi. Le-am înmânat diplome premianţilor, elevilor care au participat la olimpiade şi concursuri şcolare, şi şefului de promoţie, Ioan Victor Lupşe, care are media 10 în toţi cei patru ani de gimnaziu", a declarat directorul Iulius Timar.

Elevii au fost încântaţi să poată participa la această ceremonie, mai cu seamă că acum sunt şi mai relaxaţi, deoarece examenul de Evaluare Naţională s-a încheiat.

Vinerea viitoare, după ce vor termina Bacalaureatul, şi absolvenţii de liceu de la Ghibu vor participa la o festivitate similară. Ei au avut şi o ceremonie online, dar profesorii lor au decis că tinerii merită să fie şi împreună în curtea şcolii, chiar dacă vor sta la distanţă unii de alţii.