Tânărul fotbalist bihorean George Puşcaş, care recent a marcat pentru echipa de tineret a celor de la Inter Milano nu mai puţin de cinci goluri într-un joc, s-a remarcat din nou la echipa naţională de tineret U21 a României, care a învins joi seară, cu scorul de 4-3, pe teren propriu, la Stadionul Dinamo din Capitală, echipa Muntenegrului, în preliminariile Campionatului European.

Puşcaş a reuşit să reducă din diferenţă în minutul 67 după o centrare a lui Bălaşa şi a readus echipa României în joc, după ce la pauză muntenegrenii conduceau cu 3-1. Astfel, atacantul bihorean a înscris pentru 2-3, un gol care le-a dat aripi elevilor antrenorului Viorel Moldovan, aceştia reuşind, incredibil, să mai înscrie de două ori pe final şi să întoarcă scorul, la rezultat 4-3, care-i menţine cu şanse intacte pentru calificare.

La finalul partidei, selecţionerul Viorel Moldovan a avut numai cuvinte frumoase la adresa bihoreanului. "Puşcaş cred că va fi următorul mare număr 9 al echipei naţionale a României. Sper să fie convocat rapid la prima echipă a Interului. Depinde numai şi numai de el, trebuie să rămână cu picioarele pe pământ şi să muncească mult în continuare. Are calităţi excepţionale", a spus Moldovan.

George Puşcaş evoluează în prezent pentru echipa Primavera a Inter Milano. El a ajuns la Inter în mai 2013, fiind împrumutat de la Liberty Salonta, fiind achiziţionat în aprilie 2014, după ce a convins la echipa Primavera, unde a marcat 10 goluri în 22 de meciuri.

Echipa de start România U21 pentru jocul cu Muntenegru i-a cuprins pe: Brănescu - Manea, Ţîru, Boldor, Filip - Creţu, Bălaşa - Bumba, Iancu, Rotariu - Puşcaş

Clasamentul grupei a 6-a este următorul: 1. Germania 14 puncte (6 jocuri), 2. România 12 puncte (7 jocuri), 3. Muntenegru 11 puncte (7 jocuri), 4. Irlanda 8 puncte (7 jocuri), 5. Insulele Feroe 1 punct (7 jocuri).

Ultimele meciuri din grupă sunt următoarele: Germania - Irlanda (5 septembrie), Germania - România ŢI Insulele Feroe - Muntenegru (ambele 9 septembrie).

În play-off-ul Campionatului European de tineret, găzduit în 2015 de Cehia, se califică învingătoarele din cele zece grupe preliminare plus cele mai bune patru echipe clasate pe locurile secunde.