Un tânăr din Tennessee, Jared McLemore, în vârstă de 33 de ani, a murit în weekend după ce şi-a dat foc. Scena de groază a avut loc chiar în barul în care lucra iubita lui, iar tânărul a difuzat totul pe Facebook Live, relatează New York Daily News, citat luni de libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, imaginile, extrem de violente, îl arată pe tânăr în timp ce turna kerosen pe el şi apoi şi-a dat foc.

În cadrele şocante se vede cum un alt bărbat sare peste el, pentru a-l ajuta, însă degeaba. Într-un final cântărețul a fost cuprins de flăcări și nu a mai putut fi salvat.

Martorii au povestit că tânărul, care era un artist cunoscut în zona Memphis, a intrat în bar cu puţin timp înainte să-şi dea foc.

Fosta prietenului a tânărului se afla la câţiva metri distanţă. Bărbatul şi-ar fi luat rămas bun şi ar fi luat-o de mână, arătându-i că a turnat combustibil pe el.

În urma acestui incident, tânăra a rămas şocată, iar prietenii ei au creat o pagină de donaţii, pentru a o ajuta să îşi revină după evenimentul traumatizant.

De altfel, notează sursa citată, cei doi avuseseră o relație cu scântei. Apropiații cuplului au povestit că individul era violent, își amenințase iubita cu moartea în repetate rânduri și a încercat să o stranguleze, moment în care tânăra a cerut un ordin de restricție împotriva lui. McLemore a încălcat, însă, acest ordin, de mai multe ori.

El se afla sub eliberare condiționată, iar judecătorul care l-a condamnat pentru violență domestică ceruse și o evaluare psihiatrică a bărbatului. 

Cert este că, în urma incidentului, au revenit în spațiul public discuții legate de rețeaua de socializare Facebook. Recent, fondatorul Mark Zuckerberg a declarat că va angaja 3.000 de persoane pentru a monitoriza şi a exclude din reţeaua de socializate criminalii, sinucigaşii şi alte persoane care postează materiale nepotrivite, care au devenit un pericol pentru imaginea companiei, mai notează Libertatea.