Gheata, ca mijloc de protecţie a picioarelor împotriva frigului, a fost privită mulţi ani ca o necesitate. Legat de istoria ghetei, din cele mai vechi timpuri până astăzi, aceasta a avut un parcurs lung, în care creatorii au diversificat modelele după dorinţele celor ce le poartă.

Reinventarea unei ghete poate părea o chestiune foarte simplă, însă, atunci când vorbim despre ce anume aşteaptă o femeie de la modă, în general, şi de la încălţăminte, în particular, lucrurile nu sunt deloc simple. Niciodată moda feminină nu a fost un lucru simplu, creatorii de modă fiind mereu antrenaţi, stimulaţi şi puşi la grele încercări pentru a face faţă cerinţelor şi pretenţiilor feminine.

Ghete pentru dama putem cumpăra acum într-o infinitate de modele, culori sau materiale. Este aproape imposibil ca această varietate să nu poată acoperi orice nevoie, orice preferinţă, orice moft.

Încercând să alegem gheata perfectă este absolut necesar să ţinem cont de câteva criterii simple.

Aspectul, da, este important, dar nu poate fi criteriul definitoriu, dacă ne dorim să purtăm nu doar o încălţăminte aspectuoasă, ci şi una practică, comodă şi calitativă. Indiferent cât ar fi de frumoase, ghetele trebuie să ne ofere confortul picioarelor şi să fie călduroase, nu să ne pună în situaţia de a răsufla uşuraţi când ne descălţăm.

Dacă vom ţine cont de câteva criterii în alegerea unei perechi de ghete, va fi o misiune foarte uşoară să avem perechea de ghete dorită, raportându-ne atât la preferinţe, cât şi la buget.

Omiţând aspectul ei, detaliul cel mai important este acela că întotdeauna calitatea ghetei primează. Achiziţionând o pereche de ghete din piele ne vom proteja mult mai bine decât cu o pereche confecţionată dintr-un material sintetic sau piele ecologică, pentru că, până la urmă, ce ne interesează este protecţia împotriva frigului. Calitatea materialului din care sunt confecţionate ghetele le vor conferi şi rezistenţă în timp, aspect frumos şi confort picioarelor. Cine ar vrea să poarte o pereche de ghete în care picioarele se simt incomod, în care transpiră sau care nu oferă niciun fel de protecţie împotriva frigului? Cine ar plăti pentru o astfel de pereche de ghete? Să nu uităm, de asemenea, că materialele sintetice pot provoca afecţiuni ale pielii, ale căror tratamente pot costa mai mult decât o pereche de ghete de calitate.

Alături de ghetele de damă, potrivim întotdeauna genti de dama. Tendinţele anilor trecuţi impuneau ca încălţămintea să fie asortată cu geanta/poşeta atât ca material, cât şi ca stil şi paletă de culori. Era un sacrilegiu să îmbini materiale, culori sau stiluri.

Această modalitate de asortare, însă, aparţine trecutului. Moda actuală permite îmbinarea stilurilor, a culorilor şi a materialelor într-o varietate remarcabilă, lăsând la latitudinea fiecărei femei cum asortează încălţămintea cu geanta.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!