Directoarea adjunctă a DSP Bihor, dr. Zoia Bitea, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, lansarea a două caiete - "Alimentaţia, caietul elevului sănătos" şi "5 paşi pentru sănătate. Caietul copilului sănătos". Lucrările au fost scrise de un grup de învăţătoare şi educatoare din Oradea şi cuprind sfaturi, jocuri interactive şi desene menite să-i determine pe micuţi să înţeleagă importanţa unui stil de viaţă sănătos.

"Caietele au fost tipărite în câte 3.000 de exemplare, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, prin programul de educaţie pentru sănătate şi promovarea sănătăţii, şi vor fi distribuite educatoarelor şi învăţătoarelor, în toate zonele din judeţ", a precizat dr. Zoia Bitea într-o conferinţă de presă, ea fiind, de altfel, şi coordonatorul ştiinţific al celor două lucrări.

Directoarea a mai precizat că micuţii se vor folosi de lucrări până în clasa a patra, şi că în viitor se doreşte editarea unor lucrări asemănătoare pentru părinţi, deoarece ei au cel mai mare rol în educaţia copiilor şi în formarea comportamentelor. 

Bitea a mai spus că rolul acestor caiete este de a preîntâmpina probleme precum obezitatea la copii, un fenomen foarte răspândit, numărul copiilor obezi crescând cu 18% în ultimii 10 ani, dar şi pentru a promova igiena adecvată şi mişcarea.

Pe de altă parte, şefa DSP a mai atras atenţia că alimentaţia şi igiena sunt foarte importante, mai ales în contextul în care comportamentul unui om reprezintă 40% din factorii care determină starea lui de sănătate.