Deşi s-a vrut mai mult o întâlnire amicală, ultima conferinţă de presă organizată de PDL Bihor în 2012 a fost prilej de un scurt bilanţ.

"A fost un an greu, din punctul meu de vedere, pentru PDL în special. A fost o probă de foc din care n-am ieşit nici foarte bine, dar nici foarte rău. Ne-am fi dorit să ieşim mai bine, cel puţin la alegerile parlamentare, însă electoratul a decis, iar noi respectăm decizia şi voinţa electoratului. Sperăm ca perioada care urmează să confirme sau să infirme ce a ales electoratul, vom vedea dacă e bine sau rău", a spus Ghilea, într-o întâlnire la care au participat şi candidaţi la alegerile parlamentare Ionel Avrigeanu, Adelina Coste, Liviu Laza Matiuţă şi Cristian Puşcaş.

Întrebat de jurnalişti ce priorităţi are pentru următorul an, Ghilea a spus că, în calitate de senator vrea în principal să facă lobby pentru proiectele în derulare ale judeţului, care stagnează, după ce au fost oprite de Guvernul USL, dar şi să vină cu alte propuneri noi.

"Finalizarea investiţiei la Centura Oradiei, a Podului de pe Densuşianu, momentan blocat, modernizarea DN 76 Oradea-Deva, care de asemenea e blocat, continuarea lucrărilor la amenajarea malului Crişului Repede şi Aeroportul", a enumerat PDL-istul. "Dintre aceste proiecte, unele au fost începute în guvernarea noastră, unele sunt aproape de finalizare, iar altele abia începute".

După cum se ştie, la alegerile parlamentare din 9 decembrie, la care a candidat sub sigla Alianţei România Dreaptă, PDL Bihor a obţinut doar două locuri de parlamentari, şi acelea prin redistribuire, Ghilea fiind ales senator în colegiul 3, iar Matiuţă deputat în colegiul 4.

În timp ce Laza Matiuţă face parte din Comisia de Agricultură şi Silvicultură a Camerei Deputaţilor, Ghilea este în comisia de privatizare a Senatului.