Într-o conferinţă de presă în care şi-a prezentat cele mai recente demersuri parlamentare şi a anunţat prezenţa la Oradea, pe 8 mai, a caravanei electorale PDL pentru alegerile europarlamentare, preşedintele democrat-liberalilor bihoreni Gavrilă Ghilea a vorbit, în premieră, despre Partidul Mişcarea Populară.

"Am avut parte de un lucru destul de neplăcut legat de activitatea domnilor de la partidul acesta nou, format din "fete mari", Partidul Mişcarea Populară. Există o doamnă sau domnişoară, Lascu Eva, care sună pe la organizaţiile noastre din judeţ şi le face tot felul de avansuri pentru a veni la sediul partidului pe Republicii nr. 13 şi să se înscrie la ei", a afirmat Ghilea.

Senatorul PDL a comentat că, prin aceste acţiuni, PMP "s-a abătut în totalitate de la promisiunile făcute la înfiinţare", cum că vor avea oameni care nu au făcut politică şi nu au trecut pe la alte partide.

"Dânşii vorbesc mereu de unificarea dreptei, dar va fi greu de făcut cu cei care astăzi fac tot posibilul să ia oamenii din partide. Eu cred că ar trebui să oprească aceste activităţi de prost gust", a mai precizat Gavrilă Ghilea.

Întrebat dacă vreunul dintre membrii PDL Bihor a acceptat "avansurile" celor de la Mişcarea Populară, Ghilea a declarat: "Doar cei pe care-i ştiaţi şi dumneavoastră şi care au trecut mai demult. N-am fost informat să mai fi trecut altcineva. Să fim serioşi, dacă tot vrei să faci politică îţi alegi un partid care să însemne ceva".