Întrebat ce părere are cu privire la faptul că actuala conducere a Consiliului Judeţean a recurs la un consorţiu privat pentru a realiza strategia de dezvoltare a Bihorului,  pentru 98.000 de euro, preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, a afirmat că "la Consiliul Judeţean sunt multe lucruri ciudate" şi că lucrurile merg prost pentru că de fapt acualii lideri nu se înţeleg între ei.

"Eu nu văd cum ai putea să faci o strategie pentru dezvoltarea judeţului atât timp cât cei din echipă - şi aici vorbesc de partidele care sunt la putere în Consiliul Judeţean: PNL, PSD, UDMR - nu discută între ei toate problemele. Pentru a putea impune o strategie serioasă şi care să aibă efect şi rezultate e nevoie de o echipă unită acolo. Eu n-aş vrea să mă bag în problemele lor, pentru că nu e treaba mea cine e problema, că nu colaborează. Cert este că nu e bine", a declarat Gavrilă Ghilea.

Întrebat de cine a fost făcută strategia precedentă de dezvoltare a judeţului, pentru 2007-2013, şi de ce nu s-a ţinut cont de ea la stabilirea priorităţilor judeţului, Ghilea a precizat că documentul a fost făcut "de echipa de conducere de la Consiliul Judeţean din care făcea parte domnul Kiss (Alexandru Kiss), domnul Seremi (Ştefan Seremi- n.r.) şi subsemnatul, cu susţinerea partidelor noastre" şi că vinovaţi pentru nerespectarea ei sunt chiar o parte dintre cei care conduc acum judeţul.

"Cum cine? Cei care au condus CJ, în perioada 2008-2012", a zis el, cu trimitere la liberali, deşi în acea perioadă CJ era condus de Radu Ţîrle, acum PDL-ist, care, dacă ar fi vrut, ar fi putut să influenţeze lucrurile.

Ghilea a închis subiectul spunând că, odată aleşi, liderii USL nu îşi mai respectă promisiunile electorale, respectiv sloganul că vor "pune Bihorul pe primul loc".