Liderul local al PMP Bihor, Mircea Matei, l-a făcut pe preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea să răbufnească, după ce, miercuri, într-o conferinţă de presă, a spus că acesta este un "baron local" şi că firma lui - Construcţii Bihor - a primit "ilegal" prin negociere directă lucrările de finalizare a Podului Dragoş Vodă (Macio).

Într-o conferinţă de presă organizată joi, Ghilea a precizat că, "în cazul în care există cel mai mic indiciu de nerespectare a legii în cazul aprobării acestei proceduri" (n.r. HCL-ul de acordare a lucrării), îi cere prefectului de Bihor "să refuze acordarea avizului de legalitate".

"Nu pot însă să accept catalogarea ca baron local din partea unui bufon trist cu veleităţi de macho man, îmbătrânit în rele, un chelner de bacşişuri mici, care nu s-a remarcat în spaţiul public decât prin traseism politic, traseism sentimental şi escapade bahice nocturne soldate cu avarierea autoturismului de serviciu şi fuga de la locul accidentului, dar care muşcă fără ruşine mâinile celor care l-au hrănit aşteptând momentul propice de a le sări la beregată", a afirmat şeful PDL Bihor, fost coleg de partid cu Matei.

Replica dură a lui Ghilea nu s-a oprit aici, democrat-liberalul numindu-l pe Matei "inamicul public numărul unu al Oradiei şi orădenilor". "Nimeni nu poate împiedica însă orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim prin adoptarea hotărârii amintite, deci nici măcar pe domnul cu pretenţii de politician, apucături de Grivei şi renume mediatic de Jidvei să se adreseze instanţei de contencios administrativ competente în vederea anulării acesteia. Un demers care de altfel s-ar înscrie perfect în linia celor întreprinse anterior, care l-au consacrat pe acest cavaler al tristei figuri drept inamicul public numărul unu al Oradiei şi orădenilor", a spus Gavrilă Ghilea.

PDL-istul a adăugat şi că Matei este responsabil de "condamnarea societăţii Electrocentrale la lunga agonie a insolvenţei prin sancţiunile arbitrare impuse în virtutea unei demnităţi publice efemere pe care a deţinut-o fără niciun merit, ca pe toate sinecurile carierei sale".

Deşi tocmai îi răspunsese cu acceaşi monedă preşedintelui PMP Bihor, Ghilea a precizat apoi că nu-şi doreşte să mai abordeze astfel de teme. "Eu sper că ne oprim aici cu aceste proceduri de prost gust şi să-şi vadă fiecare de campania lui. M-am ferit de a intra într-un joc mizerabil cât am putut, dar cetăţenii au dreptul să afle adevărul, acela că nimeni cu nimeni n-a făcut niciun târg şi niciun troc", a mai precizat Ghilea, referindu-se la faptul că Matei a dat de înţeles că PDL a făcut "blat" politic pentru primirea lucrărilor la Podul Macio.

La conferinţa de presă a fost prezent şi preşedintele Organizaţiei Naţionale de Tineret a PDL, bihoreanul Sorin Moldovan, care a ajuns în Oradea cu caravana tineretului din Partidul Popular European, care-şi propune să promoveze tinerii şi problemele acestora în vederea alegerilor europarlamentare. Moldovan este şi el pe lista candidaţilor PDL însă pe o poziţie neeligibilă.

Totodată, joi, Gavrilă Ghilea a criticat din nou măsurile Guvernului Ponta şi a arătat că PDL susţine moţiunea de cenzură iniţiativă de PNL căci "noi facem opoziţie adevărată". La rândul său, Cristian Puşcaş, preşedintele PDL Oradea a vorbit despre campania electorală, lăudând echipa democrat-liberală.