Preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, se declară nemulţumit de rezultatele obţinute de organizaţie la nivel de judeţ, chiar şi după ce a aflat că Alianţa România Dreaptă va avea doi parlamentari din Bihor, pe el senator şi pe Liviu Laza Matiuţă deputat.

"Eu mă aşteptam să avem trei parlamentari la început şi cred că, cu un mic efort suplimentar, puteam obţine trei, dacă toate organizaţiile ar fi muncit la fel de mult", a spus Ghilea.

Acesta a afirmat că, în calitate de senator, va încerca să-şi îndeplinească toate promisiunile făcute în campania electorală. "În opoziţie e un pic mai greu, dar voi încerca să realizez ce mi-am propus. Cel mai important obiectiv al meu, al nostru, al celor doi parlamentari, va fi să ne alăturăm celorlalţi parlamentari de Bihor pentru a rezolva unele probleme foarte importante ale judeţului. Cea mai importantă e cea legată de aeroportul Oradea", a declarat PDL-istul.

În legătură cu Bogdan Manafu, contracandidatul lui Szabo Odon din partea ARD în Colegiul 2 Deputaţi, despre care încă de luni se estima că va merge în parlament în locul UDMR-istului, Ghilea a spus că Manafu, care e şi preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PDL Bihor, este un tânăr cu perspective care are timp să se formeze.

"Manafu va fi consilier judeţean prin plecarea lui Liviu Matiuţă. În Consiliul Judeţean va acumula experienţă şi peste 4 ani va fi unul dintre candidaţii pregătiţi", a zis preşedintele interimar al PDL Bihor.

Ghilea a mai precizat că în perioada următoare va urma o analiză clară a activităţii fiecărei organizaţii din judeţ şi că urmează să se stabilească de la nivel naţional şi când vor avea loc noi alegeri în PDL.