La Oradea s-a disputat, sâmbătă, primul turneu din România de giant volley, în care vedeta este mingea uriaşă, cu diametru de 2,65 m. Volumul ei mare face ca mingea să nu poată fi ţinută de un singur jucător, aşa că toţi membrii echipei trebuie să contribuie la fiecare serviciu.

"Ai nevoie de o strategie de echipă, acesta este marele plus la jocului. Membrii echipei trebuie să comunice, singur nu ai cum să joci", a explicat Luminiţa Popa, directoarea companiei Corporative Consulting, organizatoarea turneului. Firma, specializată în organizarea de team-building-uri, a adus acest sport în Oradea tocmai pentru a le arata companiilor locale o metodă eficientă de petrecere a timpului liber cu colegii de muncă, dar, mai ales, de închegare a echipelor.

În concurs s-au înscris 13 echipe cu angajaţi de la nouă companii locale, respectiv cu studenţi şi profesori ai Universităţii din Oradea. Nici unul dintre sportivi n-a mai jucat vreodată giant volley, aşa că la primele meciuri concurenţii au fost cam descumpăniţi. Până la urmă, fiecare echipă şi-a găsit strategia potrivită.

Câştigătoarea turneului a fost echipa de studenţi ai Universităţii, care şi-a bătut toţi concurenţii. Pe locul II s-a clasat echipa firmei Connect Group, pe trei echipa de profesori a Universităţii, din care a făcut parte inclusiv prorectoriţa Ligia Burtă, iar pe patru echipa magazinului Jysk.  

Corporative Consulting va mai organiza în acest an concursuri similare în 10 oraşe din ţară şi ia în calcul ca anul viitor câştigătorii competiţiilor locale să participe şi la o etapă naţională. "N-am plănuit pentru acest an, deoarece nu ştiam cum va reacţiona lumea", a mai spus Popa.