"Compania Axis Corporate Security SRL Deva a renunţat la contractul de prestări servicii de pază, protecţie şi securitate încheiat cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Miercuri, 9 iunie 2010, conducerea Axis Corporate Security SRL Deva a depus la sediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara notificarea de renunţare la contract. Vă informăm că notificarea a fost acceptată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara", se arată într-un comunicat transmis joi de companie, semnat chiar de Ioan Andrei Rudeanu, soţul Agathei, fiica lui Blaga.

În calitate de administrator, Rudeanu a adăugat, în document, că, prin lege, reprezentanţii firmei sunt obligaţi să asigure în continuare paza "obiectivelor care au făcut obiectul contractului", până la găsirea unui nou prestator de servicii, dar nu mai mult de 15 zile.

"Vă mai precizăm că între Axis Corporate Security şi Compania Naţională a Huilei (CNH) nu este în vigoare nici un contract de prestări servicii de pază, protecţie şi securitate", se mai arată în comunicat.

Presa a relatat recent despre existenţa unui contract între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara şi firma Axis Corporate Security, în baza căruia firma primea bani pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei.

Preluând afirmaţiile din presă, fostul ministru al Justiţiei şi actualul europarlamentar PDL Monica Macovei l-a criticat pe ministrul bihorean Vasile Blaga pe această temă, spunând că ar trebui să plece din Guvern. Macovei a mai declarat că nu crede că Blaga nu ştia despre afacerea ginerelui său. 

"Nu iau lecţii de la Monica Macovei", a răspuns Blaga.

Citeşte pe această temă şi articolul "Vasile Blaga, probleme în familie"