Giraţia de la intersecţia Bulevardului Dacia cu strada Transilvaniei a fost finalizată, după ce lucrările la amenajarea peisagistică a acesteia au fost realizate de firma Inter Terra SRL. "Primăria Oradea mulţumeşte firmei, care a amenajat în mod gratuit acest spaţiu verde, în suprafaţă de 452 metri pătraţi, în baza unui acord de colaborare", se precizează într-un comunicat al municipalităţii.

Amenajarea peisagistică a fost finalizată vineri şi a constat în plantarea unor ienuperi, arbuşti, trandafiri mini-rose, trandafiri acoperitori şi tuja în giraţie. Plantele sunt despărţite de un strat de dolomit, adică piatră spartă.

Municipalitatea a anunţat că amenajarea trotuarelor de pe partea stângă a Bulevardului Dacia, sensul de circulaţie spre Borş, va fi gata pe 17 iulie, iar cele de pe partea dreaptă, de lângă intersecţia cu strada Transilvaniei, pe 31 iulie.

Pe de altă parte, tot în luna iulie firma Galassini România a terminat amenajarea peisagistică a giraţiei de la intersecţia Bulevardului Dacia cu strada Carpaţi. Aici au fost plantaţi o serie de arbuşti ornamentali şi plante perene. De asemenea, giraţia a fost acoperită cu gazon, iar între plante s-a pus şi un strat de dolomit.

Tot în urma parteneriatele dintre municipalitate şi anumite firme orădene, până acum, în Oradea au fost amenajate gratuit sensurile giratorii de la intersecţiile Calea Aradului cu Ogorului, Nufărului cu Ogorului şi Calea Aradului cu Henric Ibsen.