Orădenii sunt invitați vineri, la ora 12, la festivitățile dedicate Zilei Armatei Române, care se vor ține pentru prima oară pe platoul din fața catedralei ortodoxe, lângă statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul.

După intonarea imnului național al României și salutul drapelului de luptă se va ține o scurtă slujbă religioasă, urmată, de la 12.15, de alocuțiuni privind însemnătatea evenimentului, iar apoi, de la 12.35, de depunerea de coroane, jerbe și buchete de flori la statuia lui Mihai Viteazul.

Evenimentul se va încheia cu defilarea detașamentului de onoare.

„Ziua Armatei Române este sărbătorită pe 25 octombrie în fiecare an, marcând victoria Armatei Române în Bătălia de la Carei, din anul 1944, care a dus la eliberarea ultimei localități de sub ocupația horthysto-hitleristă. Această victorie simbolizează reîntregirea teritoriului național în Al Doilea Război Mondial”, amintesc reprezentanții Prefecturii Bihor în comunicatul transmis joi, prin care anunţă acest eveniment.

În aceeași informare se subliniază că „militarii români, prezenți în teatre de operațiuni din diverse colțuri ale lumii, servesc cu onoare interesele naționale pe uscat, pe apă și în aer, aducând cinste României”.

Prefectul județului Bihor, Marcel Dragoș, le lansează bihorenilor invitația de a participa la eveniment: „Vă îndemn să vă manifestați respectul și aprecierea pentru soldații noștri, să participați activ la evenimentele dedicate acestei zile și să ne sprijinim reciproc în consolidarea valorilor de pace și demnitate”.

În fine, Prefectura Bihor transmite că, în contextul actual, marcat de conflicte la hotarele României, „loialitatea și simțul datoriei acestor oameni ne oferă un sentiment de siguranță, susținuți de armata națională și de partenerii noștri din NATO și Uniunea Europeană”. „La mulți ani Armatei Române! La mulți ani tuturor militarilor români! Glorie și onoare Armatei Române!”, se precizează în încheierea comunicatului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!