Octavian Goga a încercat să le facă o farsă poliţiştilor. Evident, nu-i vorba de poetul de mult defunct, ci de un individ cu acelaşi nume care în iunie 2019 a intrat în ţară prin Borş la volanul unei maşini Alfa Romeo şi s-a legitimat cu un permis de conducere "internaţional", punându-i în încurcătură pe poliţiştii de frontieră, care nu auziseră în viaţa vieţii lor de aşa ceva.

Iniţial, bărbatul a pretins că îl obţinuse la Moscova, unde ar fi plătit 1.300 euro şi ar fi dat un examen cu un poliţist.

Când s-a dovedit că minte, Goga şi-a "amintit" că a luat un examen şi în Franţa, unde apoi a fost prins drogat la volan, pentru ca, în final, când nici varianta asta n-a ţinut, să "vândă" încă o poveste, cum că a avut permis şi în Italia, "cu mulţi ani în urmă".

Omul a fost trimis în faţa instanţei, iar recent s-a trezit condamnat de Judecătoria Oradea la 1 an de închisoare cu executare.

"Infracţiunile comise de inculpat sunt nejustificate şi imputabile acestuia", a explicat judecătorul, care i-a impus să plătească şi 800 lei, cheltuielile statului cu ancheta şi procesul. Subţire, ar zice Bihorel, la cât au muncit anchetatorii ca să-l dovedească...