Fostul deputat PDL Cristian Boureanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru ultraj. Aflat într-o maşină oprită în timpul unui control rutier, Boureanu i-a ameninţat pe cei doi poliţişti, i-a înjurat, iar pe unul l-a şi lovit.

Scandalul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, când Boureanu se întorcea din club cu iubita lui, într-o maşină condusă de şoferul său personal. Enervat că un echipaj de Poliţie i-a tras maşina pe dreapta, fostul deputat s-a dat jos din autoturism şi a devenit recalcitrant.

"Inculpatul Boureanu Cristian s-a manifestat violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocandu-i leziuni traumatice care pot necesita un numar de 7-8 zile de îngrijiri medicale", se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă făcut de procurori.

Mediafax.ro scrie că, dus la secţia de Poliţie, Boureanu a adormit pe scaun, fiind în stare de ebrietate. Apoi, a susţinut că se simte rău, aşa că a ajuns la spital. 

În noaptea de vineri spre sâmbătă, fostul deputat a fost reţinut, iar sâmbătă dimineaţă judecătorii au decis şi să-l aresteze preventiv. 

Nu este însă primul scandal care se lasă cu un dosar penal. În toamna anului trecut, Boureanu a fost cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului, după ce şi-a agresat fiica în plină stradă.