Compania Google Bucureşti a fost amendată cu suma de 10.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ca urmare a faptului că, în mai, tag-ul de pe Google Maps pentru locul în care se află Catedrala Mântuirii Neamului a fost schimbat în "Catedrala Prostirii Neamului Românesc".

"Decizia Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată", a decis CNCD, potrivit Digi24.ro.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).

Colegiul director obligă compania să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile, relatează Mediafax.ro.

Numele a fost schimbat de utilizatori ai Google Maps. 

Schimbarea tag-ului a fost semnalată public de deputatul PNL Daniel Gheorghe, care a spus că acest lucru este o ofensă adusă comunităţii ortodoxe.

Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în cazul denumirii de "Catedrala Prostirii Neamului", transmit reprezentanţii Google. Aceştia aşteaptă decizia oficială a CNCD, după care vor evalua următorii paşi.

"Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acţionăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Aşteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii paşi. Google încurajează conţinutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinaţie de tehnologie şi evaluare umană pentru a elimina conţinut nedorit", au transmis reprezentanţii Google.