Grădina care înconjoară Catedrala romano-catolică din Oradea nu este decorată doar cu mii de lalele, ci și cu ouă și iepurași.

Deoarece credincioșii acestei confesiuni vor sărbători duminică Învierea lui Isus, grădina a fost amenajată cu decorațiuni specifice. La tot pasul, orădenii pot vedea ouă colorate și iepurași zâmbăreți. Dacă vremea va fi prielnică, spectacolul din grădină va fi completat în zilele următoare de lalele înflorite, florile multicolore fiind deja îmbobocite.

Vineri, credincioșii sunt așteptați în Grădina Palatului Episcopal, cum este denumit acest spațiu verde, la devoţiunea „Calea Sfintei Cruci”, care va începe la ora 15. Împreună cu preoții din Oradea, enoriașii vor comemora patimile și moartea pe cruce a Fiului lui Dumnezeu.

Episcopia Romano-Catolică a anunțat că slujba de Paște va începe sâmbătă seară la ora 21, cu sfințirea unui foc în fața Catedralei și apoi cu o liturghie solemnă celebrată de către PS Böcskei László, episcop de Oradea. Vigilia pascală se va încheia cu Procesiunea de Înviere şi binecuvântarea alimentelor enoriașilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!