Tinerii din Oradea, indiferent de nevoile lor, ar putea să aibă un loc al lor în care să se relaxeze în aer liber. Voluntarii Centrului de Tineret "The Spot" au pregătit proiectul unei grădini incluzive, cu dotări specifice pentru persoanele cu dizabilităţi şi acum caută sponsori dornici să le sprijine proiectul.

Viitoarea grădină ar urma să fie amenajată în curtea interioară a Centrului "The Spot", aflat în Piaţa Rahovei nr. 1 din Oradea. Potrivit proiectului realizat cu sprijinul arhitectului Sebastian Ianc, grădina ar urma să fie un loc deschis pentru oricine caută "susţinere, sprijin şi noi prieteni".

"Scopul nostru este de a oferi un loc prietenos şi 100% incluziv tuturor celor care îl caută! Vrem să ne implicăm prin desfăşurarea unor programe interactive şi incluzive pentru persoanele cu nevoi speciale, pentru a-i include in viaţa socială şi in comunitate", au transmis iniţiatorii proiectului.

Grădina va avea în centru un loc destinat "focului de tabără", potrivit atât pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi pentru însoţitorii acestora. În parc ar urma să fie construită o scenă, cu 60 de locuri, din care jumătate pentru persoane cu dizabilităţi, iar zona va fi completată de trei "ciupercuţe" destinate workshop-urilor, măsuţe destinate jocurilor de tot felul şi un bar.  Fireşte, toaletele ar urma să fie adaptate persoanelor cu dizabilităţi, iar grădina va avea şi rampe de acces specifice.

Pentru a putea amenaja grădina, tinerii de la "The Spot" caută sponsori, iar companiile din Oradea sunt invitate să doneze materialele de construcţii sau serviciile necesare amenajării.

De asemenea, voluntarii vor organiza o licitaţie virtuală cu lucrări de artă făcute de elevi şi adolescenţi bihoreni. Cei care doresc să-şi doneze picturile sau alte opere pentru această licitaţie, sunt îndemnaţi să contacteze centrul, pe pagina de Facebook "The Spot Youth Center Oradea".

Unul dintre promotorii proiectului este Florin Mihuţ, un tânăr imobilizat în scaun cu rotile care vrea să participe la Jocurile Paralimpice.