Proiectul tehnic pentru amenajarea, extinderea şi modernizarea Grădinii Zoologice din Oradea a fost depus săptămâna trecută spre analiză Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, finanţatorul proiectului, potrivit unui comunicat al Primăriei.

Proiectul de modernizare prevede demolarea unor construcţii şi valorificarea altora pentru a extinde spaţiul grădinii, construirea unor noi adăposturi pentru animale, dar şi amenajarea unei Mini Zoo cu porcuşori de Guineea, hamsteri, lemurieni, păsări, care va avea şi un spaţiu de manej cu ponei şi un spaţiu pentru sărbătorirea zilelor de naştere ori alte evenimente, preucm şi o mini-junglă.

În plus, Grădina Zoologică va mai avea şi un pavilion educativ, cu săli de cursuri, unde se vor putea organiza lecţii cu participarea biologilor şi a medicilor din cadrul acesteia. Proiectul cuprinde de asemenea lucrări de reabilitare şi de racord la reţeaua de utilităţi publice, dar şi locuri de parcare pentru vizitatori.

Contractul pentru proiectare şi execuţia lucărilor a fost semnat în luna ianuarie între Primărie, ca beneficiar şi firmele MBS Group SRL Turda, DAN&DAN Construct SRL Tărian şi Sanero Composites SRL Piteşti, firme asociate. Contractului i s-a adăugat un act adiţional cu suplimentarea lucrărilor, având în vedere faptul că caietul de sarcini s-a făcut în baza unui studiu de fezabilitate pentru un standard minim de lucrări.

Extinderea şi modernizarea Grădinii Zoologice va beneficia de 12.332.260 lei, adică aproximativ 2.994.000 de euro nerambursabili de la Ministerul Mediului. La reabilitarea grădinii va contribui şi Primăria Oradea, care va aloca 25%.

Lucrările de amenajare a Grădinii Zoologice vor începe după ce Ministerul îşi va da acordul asupra proiectului, termenul final de execuţie fiind 31 august 2012.