Deşi inţial se dorea marea deschidere pe 1 mai, Grădina Zoologică se va fi accesibilă publicului abia la finele lunii.

"Ieri (luni - n.r.), în prezenţa reprezentanţilor Primăriei, a avut loc recepţia lucrărilor la Grădina Zoologică din Oradea. Aceasta ar urma să fie deschisă publicului larg până la finalul lunii mai, după ce vor fi finalizate şi ultimele reparaţii şi retuşuri şi după ce vor sosi şi restul animalelor care vor popula grădina zoologică", arată un comunicat transmis marţi de municipalitate.

Potrivit documentului, conducerea Primăriei şi cea a Administraţiei Domeniului Public Oradea au hotărât ca în zilele de 1 şi 2 iunie, intrarea copiilor la Grădina Zoologică să fie gratuită.

În total, pentru modernizarea, extinderea şi amenajarea Grădinii Zoologice s-au investit 4,5 milioane euro (inclusiv TVA), sumă din care 75% a fost asigurată de Ministerul Mediului, iar 25% a fost suportată de Primăria Oradea.

Dacă înainte de anul 2008, grădina zoologică era un spaţiu impropriu de cca 3,5 ha, acum nu numai că spaţiul a fost în întregime modernizat la standardele unei grădini zooloogice europene, dar a fost şi dublat ca suprafaţă, ajungând la 7 hectare, arată municipalitatea.

Proiectul de amenajare şi modernizare a Grădinii Zoologice Oradea a fost aprobat pentru finanţare în 2008, iar în 2010 au început efectiv lucrările.

În cadrul lucrărilor a avut loc modernizarea tuturor corpurilor de construcţie (52 de clădiri), dar şi amenajarea a 22.455 metri pătraţi de suprafeţe exterioare.

Grădina îşi va deschide porţile şi cu exemplare noi. După cum se ştie, în ultima perioadă, au fost aduse mai multe animale, precum jaguari negri, antilope addax, berbec cu coamă, canguri, suricate şi o pumă, donaţii din Nyiregyhaza.