Oradea prinde, din nou, culoare! Primele zile de primăvară au făcut ca oraşul să înflorească, aşa că şi muncitorii RER Ecologic Service se pregătesc de grădinărit. Operatorul a comandat peste 43.000 de fire de flori pe care muncitorii le vor sădi în parcuri şi scuaruri şi s-a dotat cu două utilaje multifuncţionale care vor "trata" mecanizat arborii.

Serviciile RER Ecologic Service se adresează însă, deopotrivă, şi cetăţenilor şi firmelor, care pot chiar să-şi facă abonamente pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi.

Multifuncţionale

Unul dintre noile utilaje ale RER Ecologic Service, denumit Bobcat, este un mini-încărcător frontal cu accesorii multiple, între care şi un echipament special pentru frezarea trunchiurilor de copaci. Maşina "macină" până la nivelul pământului cioturile rămase după tăierea pomilor, transformându-le în rumeguş, astfel încât pământul nu mai trebuie scobit pentru scoaterea lor.

Cea de-a doua maşinărie achiziţionată de operator este o autocamionetă cu un accesoriu special pentru tocarea lemnului (în imaginea de sus). Utilajul "înghite" crengile, le toacă mărunt şi "aruncă" rumeguşul direct în bena maşinii. Pe timp de iarnă, ambele maşinării pot fi dotate cu freze ori cu lame pentru degajarea zăpezii.

Grădini întreţinute

Pe lângă grădinăritul în parcurile şi zonele verzi publice pe care operatorul le are în gestiune, RER Ecologic Service oferă servicii de întreţinere şi amenajare şi cetăţenilor şi firmelor. Echipe diferite de muncitori, dotaţi cu utilajele necesare, asigură servicii variate, de la semănarea gazonului şi plantarea de material dendro-floricol, până la administrarea de îngrăşăminte chimice şi de produse fito-sanitare. Dacă e nevoie, muncitorii pot şi să pregătească terenurile pentru semănare, prin frezarea mecanică a pământului şi aşternerea unui strat de pământ vegetal.

Clienţii pot comanda şi lucrări de întreţinere: greblarea frunzelor şi crengilor, cosirea gazonului, tunderea gardului viu, toaletarea arborilor, arbuştilor şi pomilor fructiferi. De asemenea, RER Ecologic Service poate livra orice fel de flori sau de arbuşti, inclusiv plante în ghiveci destinate spaţiilor interioare.