Copiii care învață la Grădinița cu program prelungit nr. 5 Waldorf din Oradea au parte de o zi liberă neașteptată.

Din cauză că luni dimineață nu era finalizată numărătoarea voturilor de la alegerile locale și europarlamentare, părinții au fost anunțați că trebuie să își țină copiii acasă.

Potrivit mamei unui copil care frecventează această grădiniță, luni dimineață, în jurul orei 5, educatoarea a anunțat că încă se numărau voturile în secția amenajată în această unitate de învățământ, drept urmare accesul copiilor nu va fi permis în instituție.

Unii părinți nu au apucat să citească mesajul înainte de a pleca de acasă, astfel că au aflat abia la ușa grădiniței aflate pe strada Călimăneștilor, că trebuie să facă cale întoarsă, cu tot cu micuții lor.

Inspectorul școlar general Horea Abrudan a declarat luni pentru BIHOREANUL că Ministerul Educației a permis unităților de învățământ să suspende cursurile în zilele de 7 și 10 iunie, dacă organizarea scrutinului o cere.

Totuși, IȘJ Bihor nu are încă o centralizare a școlilor și grădinițelor unde elevii și profesorii nu au avut acces luni.

UPDATE: 8 școli și grădinițe, afectate de alegeri

Inspectoratul Școlar a centralizat unitățile de învățământ afectate de procesul electoral, constatând că în 8 școli și grădinițe cursurile au fost suspendate, parțial sau total, în zilele de vineri sau luni.

Este vorba de școala din Nojorid, Liceul Lucian Blaga Oradea, Liceul Felix Sânmartin, Școala Sântandrei, Școala „Zelek Zoltan” Valea lui Mihai, școala din Chijic și cea din Săliște de Vașcău, respectiv Grădinița Waldorf. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!