Operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, continuă campania de educare şi conştientizare în rândul preşcolarilor şi elevilor orădeni.

Săptămâna trecută, zeci de micuţi de grădiniţă au vizitat sediul societăţii, aflând astfel pe viu cum se colectează corect deşeurile reciclabile.

Reguli simple

Cei aproximativ 30 de copii de la Grădiniţa 44 din Oradea au vizitat sediul operatorului licenţiat de salubritate în cadrul campaniei "Fii RER-Ecologist", pe care societatea a demarat-o cu scopul de a-i învăţa pe viitorii adulţi cum să colecteze corect deşeurile ce pot fi valorificate, adică hârtia, cartonul, pet-urile ori metalul.

Însoţiţi de educatoarele Ana Mărcuţ şi Lucia Caciora, micuţii au învăţat o regulă simplă care face colectarea selectivă mai eficientă. "Împreună cu copiii am presat zeci de pet-uri, învăţându-i să procedeze de fiecare dată când aruncă un pet în sacul galben ori în recipientul cu capac de aceeaşi culoare", spune coordonatorul campaniei, Vlad Tătaru. Astfel, preşcolarii au aflat că un gest mărunt al lor înseamnă mult, căci nu e deloc rentabil ca utilajele de salubritate să transporte aerul din pet-urile necomprimate.

Pentru viitor

Săptămâna aceasta, în cadrul aceleiaşi campanii, vine rândul preşcolarilor de la Grădiniţa 46 să facă o vizită în curtea operatorului de salubritate. La fel ca şi restul picilor RER-ecologişti, aceştia vor face un tur prin parcul auto al societăţii. "Copiii sunt foarte interesaţi de utilajele de salubritate. Când pleacă din curtea noastră, toţi spun că vor să lucreze cu aceste maşini când se fac mari", spune Tătaru.

Preşcolarii coordonaţi de educatoarele Alexandra Sava şi Teodora Cicort vor ajunge la RER cu un bagaj de cunoştinţe deja acumulat, deoarece coordonatorul campaniei a fost deja la grădiniţă şi le-a vorbit copiilor despre colectarea selectivă. "Această campanie este foarte importantă pentru RER Ecologic Service, deoarece educând copiii de azi ne asigurăm că mâine sistemul va funcţiona mult mai bine", spune reprezentantul operatorului de salubritate.